PATISSERIE & LUNCH

Banketbakkerij van der Sterre is al jarenlang een familiebedrijf. In 1891 werd de bakkerij opgericht aan de Vriesestraat 97 in Dordrecht. De winkel en bakkerij zijn al generaties lang binnen de familie doorgegeven. In 2007 namen Chris en Marijn van der Waard-Sterre de zaak over van Marijns ouders, Kees en Hettie van der Sterre. Chris en Marijn zaten na de basisschool bij elkaar in de klas en werden al snel verliefd. In diezelfde periode was Chris op zoek naar een bijbaantje, en zo kwam hij terecht in de bakkerij. Hij nam de liefde voor het vak over van zijn schoonvader en begon op zijn zestiende aan de bakkersopleiding in Rotterdam. Na zijn schooltijd duurde het niet lang voordat Chris en Marijn de zaak overnamen van pa en ma van der Sterre.

ONLINE BESTELLEN

Alle Producten

LUNCH

LUNCHROOM

Ontdek in onze lunchroom de lekkerste gerechtjes, soepen en specialiteiten. Geniet van een heerlijk kopje koffie met een gebakje naar keuze uit onze vitrine. Of kom samen met een gezelschap en laat u verrassen door onze high tea. Urenlang bijpraten met een pot thee en genieten van huisgemaakte lekkernijen.

Liever iets voor de lunch? Denk aan een frisse avocado-salade met een fruitige witte wijn. Wij bieden mooie combinaties van streekproducten, gecombineerd met wat die dag vers uit de bakkerij komt.

Kom even tot rust na een dagje winkelen in Dordrecht. Of gebruik onze gratis wifi om nog snel iets te regelen op uw laptop of telefoon. In de zomer hebben we ook een klein terras, gelegen in een van de leukste winkelstraten van Dordrecht.

TOT SNEL

Terug

ONZE WINKEL & BAKKERIJ

De bakkerij… het kloppend hart van de zaak! Direct achter de winkel zijn Chris en zijn bakkers druk aan het werk. Ze mengen 100% fruitpuree met slagroom, kloppen beslag luchtig op en maken heerlijke mokkacrème voor ons hazelnootgebak. In de bakkerij wordt dagelijks gewerkt aan een wisselend assortiment. Onze klassiekers? Bagijnen: grote bitterkoekjes opgespoten met vanille-slagroomcrème en gedompeld in melkchocolade. Voor de hartige trek hebben we de welbekende kaasvlinders – knapperig en vol van smaak. En natuurlijk, onze ambachtelijke broden worden met de hand gevormd en rechtstreeks op de ovenvloer gebakken. Dat proef je. We werken zoveel mogelijk met basisrecepten, eerlijke grondstoffen en maken alles zelf. Dat is ons vak – en daar staan we voor!

 

Op de hoek van de straat staat onze nieuwe chocoladepatisserie. Hier maken we al onze chocoladeproducten. Dankzij onze gepassioneerde chocolatiers ontstaan er telkens weer nieuwe creaties – van bonbons tot decoraties, en soms zelfs een kunstwerkje gevuld met creativiteit. Elke dag staan Marijn en haar team met een glimlach voor u klaar. Ze kennen het assortiment als geen ander en denken graag met u mee, of het nu gaat om het perfecte gebakje, iets lekkers voor thuis, een feestelijke traktatie voor op het werk of een high tea op maat. Ook voor vragen over ingrediënten of allergenen kunt u bij hen terecht. Ze printen met alle liefde een etiket uit met alle informatie die u nodig heeft.

Terug

OVER ONS

Topkwaliteit leveren is het uitgangspunt bij Banketbakkerij van der Sterre uit Dordrecht. Alles is ambachtelijk en met aandacht bereid. Bovendien werken de vakmensen in de bakkerij uitsluitend met de allerbeste grondstoffen. Puur natuur is het motto en dat proef je terug in de smaak en presentatie van onze producten. Naast onze uitgebreide keuze aan taarten en gebak is onze specialiteit de appelmarijn niet meer weg te denken uit het assortiment. Deze appeltraktatie is vernoemd naar Marijn. Toen zij werd geboren, had haar vader net deze creatie gemaakt. Omdat er nog geen naam voor was, vroeg hij het aan zijn vrouw. Haar antwoord: “appelmarijn.” Marijn die nu in de winkel staat kreeg samen met Chris drie kinderen, waarbij ook 3 producten zijn ontstaan:

Samuel 2005 – Chocolate Sam
Een crumble koekje, chocolade mousse, hartje van geel fruit afgewerkt met een donkere chocolade glacage.

Boaz 2007 – Framboaz
Een slofbodem, frambozenbavarois met een hartje van passievrucht afgewerkt met een frambozengelei.

Christiaan 2010 – Chrissie Carrot
Een worteltaart met walnoten, ananas en lekker veel wortel afgewerkt met een monchou van citroen.

Terug
0
    0
    Jouw winkelwagen
    Je winkelwagen is leegTerug naar winkel